Nechte cizí lidi platit vaše dluhy 1. část

Rozhodl jsem se napsat takový malý seriál o tom jaké jsou možnosti k získání paušální pasivních příjmů prostřednictvím internetu. Sám to nějaký rok provozuju a musím to jenom pochválit. První část seriálu se pokusím rozdělit formy výdělků na internetu, které využívám. V dalších dílech pak každou formu podrobně rozepíšu.

Nárust uživatelů na českém i celosvětovém internetu vede k obrovskému boomu možností jak vůbec přes internet vydělávat. V jiných státech světa je to běžný, že na internetu podniká či cokoliv provozuje kde kdo, u nás se to ale teprve rozjíždí. Takže kdo chce ze sebou něco dělat neměl by určitě zaspat.

Určitě se Vám teď honí hlavou co tak asi může vydělávat a jak se normální člověk k vydělávání na internetu může dostat. No, pravda je, že musíte mít samozřejmě trošku té obchodnické gramotnosti. Hned vysvětlím proč. Internet resp. takové to luxusnější vydělávání spočívá hlavně provizích ať už jsou to provize z čehokoliv.

Pokud chcete vydělávat, musíte si udělat na internetu nějaké médium se kterým budete následně nějak pracovat např. webové stránky (blogy, shopy, různé portály, inzertní servery, diskuzní servery, atp.)

Následný výdělek je velmi relativní, protože vždy závisí na návštěvnosti a oboru. 

Když se to pokusím zprůměrovat u návštěvnosti okolo 500 - 1000 lidí / denně tak bych to seřadil asi následovně (pozn. částky uvádím ke spodní hranici, které by měl průměrný projekt vydělat):

  1. PPC typu ADSENSE, eTarget
    provizní systémy platící za klik
    výdělek od 500,- Kč / měsíc (např. dobře cílená reklama vydělá několika násobky, je to hlavně o oboru a ceně za prokliky)

  2. Provize z shopů, zájezdů tzv. Affiliate programy
    prodáte zboží či produkt a máte z toho buď jednorázovou provizi nebo procentuelní z prodejní ceny

  3. Výměnná reklama
    Propojení s reklamními systémy, které dodávají obsah a platí za poskytnutý prostor

  4. Vlastní prodej zboží a provoz shopu
    bez nutnosti skladu

  5. Prodej zpětných odkazů
    ať už vlastních nebo cizích

  6. Spekulace s doménama
Pamatujte si jedno, máte neomezené možnosti, tzn. že projektů, které Vám budou vydělávat pár stovek měsíčně můžete mít neomezeně, je to pouze na Vaší fantazii. Více v dalším díle … :).Zpět