Přihlašte se a získejte VIP obsah. Pro novou registraci klikněte zde.
VIP obsah je určen pro každého odběratele blogu ZDARMA.


Neznáte heslo? Zkuste reset hesla.

Tento obsah je pouze pro přihlášené VIP členy. Členství je bezplatné. Pro novou registraci klikněte zde.

Neznáte heslo? Zkuste reset hesla.

Zadejte e-mail, který jste použili k registraci. Zašlu Vám na něj nové heslo.

20. 4. 2014

Dneska jsme byli na procházce a Lenka začala sbírat všuderostoucí kopřivy. Přesně ty, které nesnáším, když se spálím. Jakoby nestačilo, když mi z nich občas udělá čaj, tentokrát budeme kopřivy i jíst.

A protože dnes jsem si dal od práce DAY OFF, rozhodl jsem se zdokumentovat, jak si takovou svačinku uděláte. Nemůžu jen sedět a nic nedělat. Navíc, třeba budete chtít udělat něco pro své zdraví taky :-)

Postup je až překvapivě jednoduchý:

1. Ostříhejte lístečky kopřivy, ideálně budete chtít prej ty mladé

2. Spařit vroucí vodou.

Spaření zbaví kopřivu žihlavosti a smradu. Alespoň toho specifického.

3. Po spaření je potřeba kopřivu ještě propláchnout studenou vodou. Očistí se a zchladí.

4. Podusit na olivovém oleji (či na jiném) a připravit formou ala špenát.

Klidně si tam můžete přidat česnek a smetanu.

5. Příloha formou toustů s bylinkama.

Příloha může být asi cokoliv. My jsme chtěli něco rychlého a tak vyhrály tousty.
A aby to nebyly jen suché tousty, tak jsme si s olivovým olejem, pažitkou a petrželkou udělali takové mazání. Tím jsme si potřeli toustíky.

6. VOALA. Svačina je na světě.

Udělali jsme si k tomu vajíčko. Přeci jenom se něčeho najíst musíte a toust s kopřivou by asi nebyla ideální volba.

Samozřejmě to je asi na chuťi každého.

Nechte si chutnat.

 


Líbil se vám článek? Sdílejte jej.


comments powered by Disqus
Zpět