Jaký byl můj rok 2016 a jaký může být ten tvůj v 2017?



Dříve jsem psal články, jako spousta dalších, které jistě sledujete, pokud máte rádi záběry na konci jednotlivých roků. Já jsem tyto roční reporty začal dělat hlavně kvůli sobě, protože mi pomáhaly si v hlavě utřídit hlavní události, které se v daném roce staly (ať už byly špatné nebo dobré).

NEŘEŠIT MINULOST

Bavit se o tom, že rok byl skvělý, plný změn, nebo že se nedařilo a věci „šly do kytek“ – nemá smysl. Myslím si, že minulost je minulost a nezáleží na tom, jestli byla dobrá či špatná, důležité je, kam chceme v životě dojít. Toto je vlastně to hlavní, co si z roku 2016 odnáším. Předchozí roky svého podnikání, řešení své samotné profese (marketing, vývoj webových stránek a aplikací) a existence na internetu vůbec jsem nekladl takový důraz na to, kam se já jako osobnost či člověk chci dostat.

Neustále jsem se soustředil na profesní část, tedy projekty a podnikání jako takové, ale úplně jsem z této rovnice vyškrtával sebe jako osobu (potažmo i své okolí). Tohle pro mne bylo v roce 2016 naprosto zlomové, jelikož jsem začal vnímat realitu kolem sebe, podnikání i rodiny jinak. Proto došlo k jakémusi sebeuvědomění v tématu, čeho chci vlastně dosáhnout. Tím je paradoxně úplně obyčejná věc: mít klidný život, věnovat se své rodině i jejímu rozvoji, zajistit jí bezpečí, také rozvíjet svou osobnost a věnovat se svým zálibám (např. hudba, nástroje).

Díky tomu se domnívám, že jsem výrazně otočil způsob myšlení nad samotným podnikáním i nad kroky, které podstupuji vůbec. Zatím z toho mám velmi, velmi dobrý pocit – hned vysvětlím proč:

Co se týče podnikání, udělal jsem některá zásadní rozhodnutí, které jsem v morku kostí cítil již nějakou dobu, avšak jsem nikdy nebyl ochotný ani schopný je učinit. „Oddelegoval“ jsem vše, co jsem fyzicky dělat nemusel a co jsem spíše já jako osoba brzdil.

KONEC FIREM WEBSELLER LTD. A WEBSELLER S.R.O.?

Zatím ano. V praxi to znamená, že jsem pozastavil činnost mého LTD v Anglii na dobu neurčitou. Veškeré klienty i zázemí, jež jsem během těch dvou let, co jsem tuto firmu měl, jsem přesunul na Digimádi. Souběžně jsem po 9 letech „dal k ledu“ firmu WebSeller, což je moje první firma a jedná se o jakousi „srdcovku“. Firma jako taková však neplnila mé očekávání, proto jsem ji „odstřihl“.

Díky tomu je veškeré IT dění mého podnikání konsolidováno do jediné firmy Digimadi people, s. r. o., jež provozuje platformu Digimadi.cz. Tato změna mi neskutečně uvolnila ruce a mohu se věnovat dosažení cílů, které jsem zmínil výš.

Dále jsem začal točit denní videa na youtubu. Vždy jsem si pohrával s myšlenkou, že bych chtěl na samotném Youtube existovat, vidím v tom budoucnost a hodně mě to lákalo. Jedno video, jež natočil Gary V, mě nakoplo a řekl jsem si: „Tak já to prostě udělám!“.

YOUTUBE NAPLNO

Začal jsem točit denní videa. Ze začátku to byly „křeče“, ale natočil jsem přes 40 videí. Tento rok budu v natáčení pokračovat a chci se jistým způsobem vypracovat. Již díky těm 40 videím jsem si našel určitý styl, naučil se pracovat s informacemi i samotnou produkcí a neskutečně jsem se posunul.

Z tohoto důvodu je pro mě mnohonásobně jednodušší natočit video, kde můžu povídat, nemusím sedět u počítače, psát nějaký text a následně jej složitě publikovat. Youtube jako takový se v česku stále rozvíjí a dle mého názoru zbývá ještě mnoho let, než doženeme zahraničí. Proto chci být součástí tohoto samotného rozvoje, stejně jako jsem byl na startu SEO. Jak se říká - svezl jsem se na té samotné vlně.

BÝT PŘÍKLADEM JE OBROVSKÁ ZODPOVĚDNOST

Samozřejmě mě celý rok doprovázelo malé „škvrně“, které neustále roste, nepřestává mě překvapovat, co všechno za ten den udělá. Jsem hrozně moc rád, že jsem součástí růstu nového člověka. Paradoxně začínám chápat až teď některé věci, které dělají rodiče a které mladý člověk nikdy v životě nemůže poznat.

Tudíž pokud je vám 24 let a honíte se za něčím – hoňte se. Vybudujte si svou kariéru a uvidíte, že později, až budete mít děti, se spousta věcí změní. Názory, jež jste měli, resp. jež jsem i já měl před svou „třicítkou“, se výrazně změní.

STAL JSEM SE LOVCEM PŘÍLEŽITOSTÍ, CO TY?

Chci vám všem popřát to nejlepší do nového roku i do těch následujících a jediné, co vám mohu pro tento rok říct je:

Nenechte si ujít příležitosti, které k vám přicházejí, jelikož přicházejí jednou a už se nikdy nebudou opakovat. Pokud máte pocit, že vám něco uniká mezi prsty, ale nevíte, co a že něco není, jak by mělo být, doporučuji se na chvíli zastavit, vypustit své okolí, zamyslet se nad tím, co vás může posunout dál a hlavně co byste v životě chtěli dělat.

Pošlete mi váš report minulého roku, rád jej nasdílím na svých sociálních sítích!

Zpět